Dobrodošli na web stranicu KÖSTER HRVATSKA d.o.o. Hidroizolacijski sustavi za stručnjake!

Brzo, sigurno, suho!

 

Zašto je hidroizolacija toliko važna?

Hidroizolacija je ključni dio procesa gradnje. KÖSTER je specijaliziran za hidroizolacije još od 1982. godine. Nudimo širok raspon hidroizolacijskih sustava za građevinarstvo, od podruma pa do krova. Međutim, ponekad kod rješavanja hidroizolacijskih problema i detalja zahtjeva se individualan pristup. Iz tog razloga, naš visoko kvalificirani tehnički tim surađuje sa klijentima, analizira svaku specifičnu situaciju, a kako bi razvili optimalno rješenje koje zadovoljava individualne zahtjeve projekta.

Zašto je hidroizolacija toliko važna? Svake godine se diljem svijeta ulažu ogromne količine novaca u infrastrukturu, javne i privatne građevinske projekte. Prema izvješću njemačke Vlade, 80% šteta na građevinama se u konačnici odnosi na probleme s hidroizolacijom. Ulaganjem u kvalitetnu hidroizolaciju ne štitimo samo konstrukciju od prodora vode već i osiguravamo djelotvornost sustava, smanjujemo troškove održavanja i dugoročno omogućavamo brzi povrat uloženih sredstava.

Novogradnja

U izgradnji novih građevina vanjska hidroizolacija podzemnih dijelova konstrukcije sprječava prodor vode iz okolnog tla. TPO sintetičke membrane štite ravne krovove koji mogu dosegnuti trajnost do 50 godina u bilo kojoj klimatskoj zoni širom svijeta. Tekući polimer-cementni premazi štite balkone i terase od vanjskih vremenskih uvjeta. Cementni hidroizolacijski premazi sa atestom za pitku vodu čuvaju našu vodu unutar vodosprema. U komercijalnim građevinama dekorativni podovi objedinjuju dizajn i jednostavno održavanje. U industrijskim pogonima visokootporni podni premazi štite betonske podove od prometnog opterećenja i zagađenja uzrokovana uljima i kiselinama te osiguravaju protukliznost. Dilatacijska brtvila i injekcijski gelovi omogućavaju uspješnu izgradnju podzemne infrastrukture kao npr. novih metro linija i tunela. Vodoodbojni premazi štite zgrade i infrastrukturu od prodora vode dok specijalne boje štite fasade u obalnim područjima od agresivnog utjecaja vlage i slane vode.

Sanacija postojećih objekata

U projektima obnove i sanacije cementni hidroizolacijski premazi sa svojstvom kristalizacije osiguravaju vodonepropusnost sa unutrašnje, negativne strane objekta kao što su npr. podrumski prostori ili tuneli. Specijalni brzovezni mortovi zaustavljaju čak i aktivne prodore vode. Injekcijske gel-zavjese ili strukturna injektiranja su specijalna rješenja koja omogućavaju hidroizolaciju vanjskog dijela konstrukcije uz pristup sa unutarnje strane objekta (bez potrebe za iskopom). Horizontalne barijere sprječavaju kapilarno uzdizanje vlage (putem pora i kapilara) u zidovima dok sanacijske žbuke olakšavaju brzo isušivanje i sprječavaju štetno djelovanje soli na konstrukciju. Sustavi za kontrolu vlage u podlozi (parne brane) sprječavaju migraciju vlage kroz betonsku ploču i štite podne obloge. Infrastruktura predstavlja srce trgovine i ekonomije u modernom svijetu. Njezine armirano-betonske konstrukcije zahtjevaju održavanje radi sigurnog transporta danas i sutra. Tehnologijom injektiranja pukotina moguća je sanacija napuknutih betonskih konstrukcija, od zaustavljanja aktivnih prodora vode pa do konstruktivnih ojačanja.

 

 

 

Back

Top
Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America