Brtvljenje radnih spojeva u tunelima

1 Ljepilo
KÖSTER Pumpa za akrilni gel
4 Brtvilo za dilatacije
KÖSTER Injekcijski Gel S4
5 Joint protection
KÖSTER PU-Flex 25

Radne dilatacije i reške često su izložene prodorima vode tijekom izgradnje tunela. U pojedinim slučajevima predlaže se ponovno fugiranje. Stijenke dilatacija moraju se prvo poravnati i reprofilirati mortom KÖSTER Reparaturni Mort. Stijenke dilatacija pritom moraju biti čvrste, čiste, bez ulja, masti i svih slabo vezivih dijelova. U rešku se utiskuje PE trakica a stijenke reški se obrađuju temeljnim premazom KÖSTER FS Primer 2K (moguća ugradnja na vlažne podloge). Nakon sušenja temeljnog premaza, pištoljem se ugrađuje brtvilo KÖSTER Brtvilo za spojeve FS-V. Brtvilo se odmah nakon ugradnje poravnava.

U slučaju da se dilatacije ne mogu sanirati potrebno je spriječiti prodor vode kako bi se radna površina održala suhom. U tom slučaju, predlažemo upotrebu KÖSTER Trake za spojeve.

 

Back

Top
Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Czech Republic Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America