Brtvljenje radnih spojeva u tunelima

Složena konstrukcija tunela predstavlja veliki izazov za sustav brtvljenja. Čak i uz najviše standarde, mogu postojati posebne situacije ili izvanredni uvjeti koji mogu dovesti do curenja u tunelima. Ta se curenja obično nalaze duž spojeva između elemenata segmenta. Ako se ova vlažna područja ne tretiraju, može doći do ozbiljnih oštećenja koja mogu ugroziti strukturni integritet tunela.

KÖSTER Injekcijski Gel S4 s B+ komponentom je posebno razvijen akrilni gel za brtvljenje spojeva koji ima izvrsnu elastičnost, razvija visoko prianjanje na bokove i nudi znatno smanjenu tendenciju isušivanja kada dođe u dodir sa zračnim strujama.

Akrilni gel, čije se vrijeme reakcije može podešavati, ubrizgava se u spoj pomoću injekcijske igle kroz poseban gumeni brtveni sustav. Kako bi se izbjegao gubitak materijala na poleđini i spriječio ulazak materijala u drenažni sustav, okrugla užad umetnuta je u spoj kako bi se stvorilo definirano područje injektiranja.

Kada je injektiranje završeno, gumeni brtveni sustav se uklanja i područje se štiti visokoelastičnim poliuretanskim brtvenim materijalom KÖSTER PU-Flex 25.

Uvijek je potrebno pridržavati se uputa iz tehničkog lista.

 

Back

Top
Albania Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Czech Republic Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Iraq Italy Japan Kazakhstan Kuwait Latvia Lebanon Macedonia Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America