Hidroizolacija podruma izvana injekcijskom gel-zavjesom

Vanjska podzemna hidroizolacija izvedena sa unutarnje strane objekta? U slučaju izvođenja sanacije iskop ponekad nije moguć. Na primjer, ukoliko je na poziciji predviđenoj za iskop nekakav postojeći objekt, prometna trasa ili su troškovi iskopa jednostavno preskupi. U tom slučaju prvo biste pomislili na izvedbu hidroizolacije sa negativne (unutarnje) strane objekta, no u nekim slučajevima kao što su npr. povijesne zgrade pod zaštitom ili objekti specijalne projektne namjene, takav pristup i tehnologija nije poželjna.

U tom slučaju moguća je izvedba vodonepropusne gel-zavjese sa materijalom KÖSTER Gel G4: smola se sa unutarnje strane objekta pumpom injektira kroz konstrukciju na vanjsku stranu zidova. Smola reagira u dodiru s vodom, veže i pretvara se u vodonepropusnu, elastičnu masu (zavjesu). Injektiranje se izvodi uz pomoć specijalne dvokomponentne pumpe - KÖSTER Pumpa za gel - kroz patentirani sustav pakera - KÖSTER Distribucijsko Koplje. Zainjektirani materijal se ravnomjerno raspršuje uz stijenke vanjskih zidova te u kratkom roku pretvara u hidroizolacijski sloj.

Alternativno, smola KÖSTER Gel G4 se može injektirati u konstrukciju po cijelom poprečnom presjeku. Takav postupak punoplošnog injektiranja izvediv je u poroznim ili šupljim konstrukcijama. U tom slučaju KÖSTER Gel G4 također reagira s bilo kojom vodom i tvori vodonepropusnu elastičnu masu.

Uvijek je potrebno pridržavati se uputa iz tehničkog lista.

 

Back

Top
Austria Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America