Injektiranje mokrih ili suhih pukotina pod pritiskom

Suhe ili mokre pukotine mogu se trajno zabrtviti KÖSTER smolama za injektiranje.

KÖSTER 2 IN 1 je standardno rješenje za brtvljenje pukotina. Materijal se trenutno pretvara u pjenu čim dođe u kontakt sa vodom i istiskuje je van pukotine. Druga faza, tzv. doinjektiravanje, izvodi se istom smolom kako bi osigurali maksimalnu zapunjenost i elastično brtvljenje pukotine.

KÖSTER IN 3 koristi se za konstruktivna ojačanja te oštećene konstruktivne elemente.

KÖSTER IN 5 je iznimno niskoviskozna poliuretanska smola sa vrlo dugim otvorenim vremenom. Specijalno je namijenjena za injektiranje u fine i male pukotine unutar konstrukcije.

KÖSTER Micro Grout 1K je fini cementni samorazlijevni mort idealan za zapunjavanje i injektiranje pukotina i šupljina srednje širine. Mort ima visoku prionjivost čak i na vlažnu podlogu. Također, posjeduje vrlo visoku tlačnu čvrstoću nakon vezanja.

Sve KÖSTER smole mogu se injektirati u pukotine upotrebom KÖSTER 1K Pumpe za injektiranje putem tzv. pakera. Dostupne su razne veličine i vrste pakera ovisno o području primjene.

KÖSTER Udarni Paker 12 ugrađuje se vrlo brzo i preporuča se za injektiranje pri pritiscima manjeg i jačeg intenziteta.

KÖSTER Superpackeri koriste se za injektiranja za sva područja, od niskog do vrlo jakog pritiska.

KÖSTER Jednodnevni Packer ima dodatan nepovratni ventil kojim se omogućava da se odmah nakon injektiranja gornji dio pakera ukloni. Na taj način bušotina ostaje zabrtvljena pod pritiskom.

Uvijek se pridržavati uputa iz tehničkih listova materijala.

 

Back

Top
Austria Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America