Brtvljenje podruma iznutra u slučaju vlage iz tla pod pritiskom i bez pritiska vode

Prilikom sanacije unutarnje hidroizolacije na postojećim objektima potrebno je izvesti novu hidroizolaciju mineralnim premazima sa svojstvom kristalizacije koje karakterizira iznimno visoka prionjivost na mineralnu konstrukciju (takav tip premaza se neće odvojiti od mokre i vlažne podloge).

Hidroizolacija se ugrađuje na čistu i čvrstu podlogu bez svih slabo vezivih i trusnih dijelova koji bi mogli smanjiti prionjivost. Stare, dotrajale i slabo vezive žbuke se u potpunosti moraju ukloniti, kao i fuge. Potrebno je upotrijebiti temeljni polimer-silikatni premaz KÖSTER Polysil TG 500, koji učvršćuje mineralnu podlogu i sprječava isoljavanje i daljnu migraciju soli. Na svim oštirm uglovima, kao što su npr. spojevi pod-zid, potrebno je ugraditi holker (zaobljenje) od cementnog mikroarmiranog morta KÖSTER Reparaturni Mort Plus.

Površinska hidroizolacija se izvodi premazom KÖSTER NB 1 Sivi. Ukoliko se zahtijeva iznimno brza izvedba hidroizolacije može se opcionalno upotrijebiti KÖSTER NB 1 Brzovezujući. Završno učvršćivanje premaza izvodi se premazom KÖSTER Polysil TG 500 (ugradnja špricanjem). Opcionalno, ukoliko se želi dobiti završna izvedba u bijeloj boji, može se nanijeti sloj premaza KÖSTER NB 2 Bijeli.

Prodore cijevi i instalacija potrebno je prethodno zabrtviti trajnoplastičnom brtvećom masom KÖSTER KB-Flex 200, koja se završno zatvara sa brzoveznim cementnim mortom KÖSTER KB-Fix 5.

U slučaju da su zidovi oštećeni uslijed djelovanja vlage predlažemo ugradnju KÖSTER Sanacijskih Žbuka, koje su specijalno namijenjene za sanaciju ziđa. Omogućavaju brzo isušivanje i sprječavaju daljnu migraciju soli (iscvjetavanje). Ne sadrže vapno i gips, iznimno su paropropusne i omogućavaju zdravu i ugodnu klimu u prostoru.

Prije ugradnje žbuke potrebno je ugraditi temeljni ''špric'' izrađen od KÖSTER Sanacijske Žbuke pomiješan s polimernim dodatkom KÖSTER SB Vezivna Emulzija kako bi se osigurala optimalna prionjivost podloge. KÖSTER Sanacijske Žbuke omogućavaju isušivanje zidova bez oštećenja. KÖSTER Sanacijske žbuke su otvorene za difuziju vodene pare (paropropusne) i hidrofobne (vodoodbojne). Soli unutar zidova su nakon njihove ugradnje zarobljenje i ne mogu iscvjetati na površinu i oštetiti žbuku ili završnu boju.

KÖSTER Sanacijske Žbuke dolaze u nekoliko varijanti (siva, bijela, brzovezna i lagana). KÖSTER Sanacijska Žbuka 2 Bijela se često koristi kao završni sloj u starijim objektima u kojima se ne zahtijeva završna obrada bojanjem. KÖSTER Finu Žbuku karakterizira završna fina struktura kojom se mogu zadovoljiti eventualne arhitektonske potrebe. KÖSTER Sanacijske Žbuke se mogu bojati isključivo paroproposnuim bojama (otvorene za difuziju vodene pare) kao npr. KÖSTER Silikonska Boja Bijela ili KÖSTER MF 1.

Uvijek se pridržavati uputa iz tehničkog lista.

.

 

 

Back

Top
Austria Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America