KÖSTER ESD Sustav (elektroprovodljiv podni sustav)

1 Temeljni premaz
KÖSTER LF-BM
2 Elektroprovodljiv premaz
KÖSTER ESD 175
3 Uzemljenje
KÖSTER ESD 476
4 Završni sloj
KÖSTER ESD 275

U prostorima gdje se proizvode elektronički uređaji ili područja koja su elektrostatički nabijena ljudima ili strojevima, pod se mora osigurati pražnjenjem elektrostatskog naboja kako bi se spriječio rizik od oštećenja. Za ovakvo područje primjene koriste se ESD sustavi premaza (ESD: Electrostatic Discharge).

KÖSTER ESD Sustav je razvijen da osigura maksimalnu zaštitu od viška elektrostatskog naboja. Sustav se sastoji od elektroprovodljivog epoksidnog premaza bez otapala KÖSTER ESD 175, koji se jednostavno ugrađuje valjkom. Nakon samo 2 sata može se spojiti na uzemljenje građevine.

KÖSTER ESD 275 se ugrađuje kao završni sloj. Nakon sušenja, osim što štiti betonsku konstrukciju od kemijskih i mehaničkih opterećenja, omogućava pražnjenje viška elektrostatskog naboja unutar zaštićenog područja. KÖSTER ESD Sustav certificiran je prema DIN EN 61340-4, od strane ovlaštenog tijela KIWA Polymer Institute Ltd. Odlični rezultati omogućavaju upotrebu KÖSTER ESD Sustava u prostorima s visokim zahtjevima.

Uvijek se pridržavati uputa iz tehničkih listova materijala.

 

Back

Top
Austria Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America